Kordonboyu Mah. Ankara Cad. No:132 Kartal/İstanbul
info@ozelbuyukdusler.k12.tr
0 (216) 306 07 22 - 0 (536) 787 82 17

Hakkımızda

Büyük Düşler Anaokuluna Hoşgeldiniz

Eğitim Programımız

Eğitim Modelimiz:

Anaokulumuzda ; zekanın birden fazla faktörü olduğu gerçeği üzerinde çalışan Howard Gardner'in Çoklu Zeka Teorisi'nden geliştirilmiş olan "Aktif Öğrenme Modeli" ile "Mili Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Programı", "High Scope", ve "Montessori" modellerinden faydalanılarak hazırlanan "Karma Eğitim Modeli" uygulanmaktadır.

Eğitim Amaçlarımız:

Uygulanan eğitim model aracılığıyla çocukların bireyselliklerini ve yeteneklerini ortaya koymaları, duygusal ve zihinsel potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve ilköğretime hazırlanmaları amaçlanmaktadır.

KÜÇÜK GRUP :

36 ayını doldurmuş çocuklar içindir.. Bu yaş grubu artık okul nosyonuna sahip, ilgi ve beceri alanlarının seçilmeye başlandığı bir yaş aralığındadır. Yarım gün ve tam gün uygulamaları bulunmaktadır.

ORTA GRUP :

4-5 yaş sınıfıdır. Tam ve yarım gün program takip edilir.

Bağımsız hareket edebilen, kendi kendine yetebilen 4 yaş çocuğu, sosyal ilişkilerde oldukça ilerleme gösterir. Fakat, zaman zaman hem sözel hem de sözel olmayan iletişiminde ölçüyü kaçırabilir. Arkadaşları ile uzun süre oyun oynayamayabilir, sık sık kavga çıkartır. Bu dönemde ebeveynleri şaşırtan diğer bir değişim, çocuğun aile içinde kullanılmayan küfürleri söylemeye başlamasıdır. Bu küfürleri büyüklerinin yanında kullanmayı, gördüğü ilgi nedeniyle çok sever. Özellikle yapmamasını tembih ettiğiniz birçok şeyi daha sık yapar. Örneğin, “Sakın kardeşine dondurma yediğini söyleme, şimdi o hasta ve yiyemez, canı çeker” dediğinizde, emin olun ki kardeşini gördüğünde söyleyeceği ilk şey dondurma yediği olacaktır.

5 yaş, uyumun ve dengenin yeniden hakim olduğu bir dönemdir. 5 yaşına giren çocuğun bedenini daha kontrollü bir biçimde kullanmaya başladığını farketmemek mümkün değildir. Toplum kurallarına uygun davranışlarında artış gözlenir. Grup oyunlarında daha başarılı hale gelir, kavgalar azalır. Ufak tefek ev işlerinde (sofrayı kurmak gibi) ebeveynlere yardımcı olmaya başlar. Hikayeler dinlemekten ve aynı zamanda kitapların resimlerine bakarak hikaye anlatmaktan hoşlanır.

BÜYÜK GRUP :

5-6 yaş çocukları için ilkokula hazırlık sınıfıdır. Programı tam gündür. Bu program artık çocukların çok yoğun öğrenme süreçleri yaşadıkları gruplardır. Bütüncül yaklaşım çerçevesinde, araştırma, sorgulama, hatırlama, irdeleme yöntemleriyle donatılmış programlarda, sınıf düzeni, kitap ve posterler, internet, film, gezi, konuk, drama ve müzik, öğrenme ve becerilerin gelişmesi için destekleyici unsurlardır. Ev çalışmaları; sizlerin de desteğini alarak yapabilecekleri basit çalışmalardır. Burada önemli olan ödevini hatırlaması ve yapmak için çaba göstermesidir.

Rehberlik Hizmetleri

Gelişim kuramcılarının hemen hepsi 0-6 yaş döneminin önemini vurgular. Bu dönem; çocuklarda bedensel, zihinsel ve sosyal gelişiminin en hızlı olduğu yıllardır. Yapılan araştırmalar bu dönemdeki gelişimlerin çocuğun daha sonraki öğrenme ve yaşam alanlarını büyük ölçüde etkilediğini göstermektedir.

Bu doğrultuda rehberlik hizmetleri olarak amacımız; öğrenciyi tanımak, öğrencinin kendisi ve çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir uyum göstermesine, duygu ve düşüncelerini ifade edebilmesine yardımcı olmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda yaptığımız çalışmalar şunlardır:

• Anaokulumuza yeni başlayan öğrenci ve veliye yönelik oryantasyon çalışmaları,

• Çocuğu daha yakından tanımak amacıyla sınıf içi ve dışında gözlem yapılması

• Çocuklarla ve velilerle yapılan bireysel görüşmeler

• Çocuklarla, ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan bireysel ve grup çalışmaları

• Çocuklara uygulanan testler ve doldurulan gözlem formlar

• Okul personeli, öğretmen ve idare ile koordineli çalışma

• Velileri bilgilendirmek amacı ile bülten hazırlama

• Sosyal ve eğitici etkinliklere destek çalışması

• Yıl içinde velilere yönelik iletişim toplantıları ve seminerler düzenlemek

Biz Kimiz

Ne kadar büyük hayaller kurulursa insanların o kadar ileriye gidebileceğini düşünen Özel Büyük Düşler Anaokulu bu görüşle ilerleyerek Kartal bölgesinde çocukların hayallerine ortak olmaya başlamıştır.

Önce Güvenlik

Uzun yıllardır ilk önceliği güvenlik olan anaokulumuz ile içiniz rahat.

Sertifikalı Öğretmenler

Sertifikalı öğretmenlerimiz ile çocuklarınız için en iyisini planladık.

Yabancı Dil

Erken yaşta alınan yabancı dil eğitimi ile çocukların birçok farklı alanda da başarılı olması hedeflenmiştir.

Uygun Sınıflar

Küçük grupta 36 ayını doldurmuş, orta grupta 4-5 yaşındaki, büyük grupta ise 5-6 yaş gruplarındaki çocuklar bulunmaktadır..

Yaratıcı Sınıflar

Çocuklara eğitim verilirken Montessori , High Scope , Gardner'ın çoklu zeka kuramı gibi modeller benimsemiştir.

Sportif Faaliyetler

Fiziksel gelişimi destekleyici, jimnastik ve beden eğitimi dersleri de çocukların güçlenip gelişmesini sağlamaktadır.

ANAOKULU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ !

Yaşamın ilk altı yılı, bireyin gelişimde büyük bir öneme sahip. Bu dönemin en etkili şekilde geçmesi ancak çocuğunuz okul öncesi eğitimle tanıştığında gerçekleşiyor. Anaokulları ve yuvalar size bu imkanı sunan kurumlar olarak karşımıza çıkıyor. Siz de çocuğunuzu anaokuluna göndermeye karar verdiyseniz, aklınıza gelen ilk sorular şunlar olmalı:

Çocuğumu hangi okula göndermeliyim?

Okul seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Hangi kriterler çocuğumun gelişimi için önemli?

Elbette bu soruların cevapları her kişi için değişiklik gösterebiliyor. Ancak bazı noktalarda fikir birliği oluşturmanın çocuğun gelişimi için gerekli olduğunu unutmayın!

Anaokulu seçimi

a. Çocuğunuzun gideceği okulu araştırmaya başlamadan önce, anne-baba olarak beklentilerinizi ayrı birer kağıda maddeler halinde yazmaya çalışın (listede çocuğunuzun ilgi alanlarına da yer verin).Daha sonra listelerinizi karşılaştırın ve bu listelerden tek bir liste oluşturmayı deneyin.

b. Okulu incelemek amacıyla, çalışma saatler içinde, mümkünse eşinizle beraber okula gidin ve orada en az yarım saat geçirin. En ideal vakit sabah saatleridir. İlk gidişinizde çocuğunuzu okula götürmeyin. Hazırladığınız listeyi okula götürüp, listenize bağlı kalarak incelemenizi yapın. İnceleme esnasında dikkat etmeniz gereken ana unsurlar ise şöyle:

• Öğretmen-öğrenci oranı: Her öğretmene düşen öğrenci miktarına dikkat edin. 2–3 yaş grubu için, bir öğretmene en fazla 5–7 öğrenci, daha büyük gruplar için bir öğretmene en fazla 10-20 öğrenci düşüyor mu?

• Ders programının içeriği: Program, çocuğun bütün gelişimlerini (zihinsel, duygusal, sosyal, fiziksel) destekliyor mu? Çocukların değişik ilgi alanlarına hitap edebilecek şekilde dizayn edilmiş mi?

• Çocuğun geliş gidiş için izleyeceği yol ve harcayacağı zaman: Mümkünse evinize yakın okullar tercih etmeye çalışın, çünkü çocuk okula gitmek için çok erken saatlerde kalkmak zorunda kalabilir, bu durum onun uykusuz kalmasına ve gelişimi için gerekli olan uykuyu alamamasına yol açabilir. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için yolu ve yolda geçirilen zamanı kısaltmaya çalışın.

• Mekânın sevimliliği ve güvenli olup olmadığı: İlk olarak mekânın ferah, temiz, gösterişsiz, bahçeli ve bol güneş ışığı alan bir yer olduğuna emin olun. Mobilyaların ve binanın ergonomik olmasına dikkat edin, örneğin raflar çocukların boyunda mı, malzemelerin yerleşiminde çocukların güvenliğini tehlikeye atacak unsurlar var mı, binanın çevre güvenliği sağlanmış mı? Binada çocukların oyun alanları dışında, uyku ve yemek için ayrı bölümler var mı?

• Disiplin eğitiminin nasıl sağlandığı: Çocukların ortak yaşamı için gerekli kurallar konulmuş mu?( Örneğin, tuvaleti temiz tutalım) Bu kurallar öğretmenler ve diğer personel tarafından nasıl uygulanıyor? Kurallara uymayanlar (öğrenci, veli, öğretmen, personel) için nasıl muameleler yapılıyor?

• Sağlık sorunları ile karşılaşıldığında neler yapıldığı: Çocukların gelişimlerini gösteren portfolyolar hazırlanıyor mu? Okulda acil durumlarda temasa geçilen doktorlar var mı? Aylık yemek listeleri beslenme uzmanı tarafından hazırlanıp ailelere duyuruluyor mu? Hijyen konularına ne kadar dikkat ediliyor? Gerekli olduğu durumlarda okulun ambülâns ihtiyacı nasıl karşılanıyor?

• Psikolojik rehberlik ve danışma hizmetleri sağlanıyor mu: Okulda bir pedagog, psikolog ya da danışman bulunuyor mu?

• Acil durumlar için alınan önlemler: Deprem ve yangın gibi acil durumlar için binayı boşaltma planı var mı? Belirli periyotlarla tatbikat yapılıyor mu?

• Kültür-sanat faaliyetlerine ne kadar önem verildiği: Belirli aralıklarla sinema, tiyatro, müze, sergi vs. gezileri düzenleniyor mu? Farklı sanat branşları için öğretmenler var mı? Çocuğun çeşitli sanat dallarını okulda tanıma ve uygulama imkânı var mı?

c. Okulu belirledikten sonra, onu okula götürmeden kaydını yaptırmayın. Aksi takdirde, çocuğunuz kendisini artık sevmediğiniz için onu okula kaydettirdiğiniz kanısına varabilir. Çocuğunuz ile birlikte okulu tekrar ziyaret edin. Ona okulun her tarafını gezdirin, okulu sevip sevmediğini sorun. Öğrencileri oyun ve ders sırasında izlesin. Çocuğun okula ısınması çok önemli. Eğer okulu sevmediyse, bunun nedenlerini sorun ama onu ikna etmek için zorlamayın.

Bütün bu aşamaların sonunda karar verdiniz ve çocuğunuzu göndermek için ideal okulu buldunuz. Ancak her zaman her şeyin yolunda gitmeyebileceğini aklınızdan çıkarmayın. Çocuğunuzun çeşitli sorunlarla karşılaşması mümkün. Unutmayın ki önemli olan sorunun olmaması değil, sorunun nasıl ve ne kadar sürede çözüme ulaştırıldığı...

Sıkça Sorulan Sorular