Yaz okulu etkinliklerinde çok farklı faaliyetlere yer verilebilmektedir. Örneğin buz pateni, binicilik, yüzme, ritim ve dans, okul öncesi okuma ve yazma etkinlikleri, okul öncesi eğlenceli matematik etkinlikleri gibi.
Kurs 1
Dans eğitimi ile öğrenciler çevrelerini ve dünyayı yorumlamayı, soru sormayı, sorgulamayı ve muhakeme kurmayı öğrenmektedir. Bale ve dans öğrencinin entelektüel olarak da donanmasını ve etrafından ayrışmasını sağlar.
Kurs 2
Müzik, öncelikle, şarkı ve tekerlemeler yoluyla okulöncesi dönemindeki çocuğun dil gelişimine katkıda bulunur. Bunun yanı sıra müzikal etkinlikler yoluyla çocuğun yaratıcılığını ortaya koymasına fırsat verir.
Kurs 3
Yabancı dil bilmek herkes için önemlidir. Ancak küçük yaşlardan itibaren yabancı bir dilin öğrenilmesi çok daha faydalı bir eylemdir. Bu nedenle, özellikle son zamanlarda çocukların İngilizce öğrenimi oldukça küçük yaşlardan itibaren başlatılıyor.
Kurs 4
Satranç çocukların planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır.
Kurs 5
Okulumuzdaki seramik eğitimi ile çocuklarımızın el kaslarının geliştirilmesi, el-göz koordinasyonu ve çocuklara kendini ifade edebilme kendi dünyalarındaki formları açığa çıkarmaları amaçlanmaktadır.
Kurs 6
Mandala boyamak yoluyla sakinliğe ulaştırır, dikkat sürelerini geliştirir, rahatlatıcı bir etki yapar. Bu çalışmadan sonra grup çalışmasında, uyum sağlamada olumlu etkiler görülür.
Kurs 7
Okulumuzda haftada iki gün olarak uygulanan yaratıcı drama eğitiminin temel aşamaları Isınma, Rol Oynama (Pandomim), Doğaçlama ve Değerlendirme olarak uygulanmaktadır.
Kurs 8
Beden Eğitimi etkinlikleri yaş grubu özellikleri göz önünde bulundurularak, çocukların hayal gücü ve oyun ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılandırılmıştır.